Skip to main content
Sem van Noort Blue Fielders

SEM VAN NOORT

“Dat ik voor mijn werk veel mag reizen, maakt dit voor mij de perfecte job.”

Field Service Engineer bij Blue Fielders

Thuiskomen in een wereld vol technische mogelijkheden

“Voordat ik met Blue Fielders in contact kwam, wist ik niet eens dat deze functie bestond”, aldus Sem van Noort, Field Service Engineer bij Blue Fielders. En toch koos hij voor deze baan bij Blue Fielders. Waarom? “Ik houd erg veel van reizen en dat kan ik hier met mijn werk combineren. Geld verdienen terwijl je reist, voor mij is het the best of both worlds”.

Het begon met een sportopleiding, gevolgd door een opleiding elektrotechniek. “Het is niet de meest voor de hand liggende route, van sport naar techniek. Dat hoor ik wel vaker”. Toch is het een keuze waar hij geen spijt van heeft. “Na een kort gesprek met Broos (managing director Blue Fielders), was ik direct om”.

Net als andere Field Service Engineers bij Blue Fielders, wordt Sem gedetacheerd. Op dit moment werkt hij voor een opdrachtgever (EAS) waarvoor hij bevestigingssystemen van spuitgietmachines inspecteert, test en repareert. En dat wereldwijd. “Ik ben in de korte tijd dat ik bij Blue Fielders werk al in Frankrijk, Marokko, Duitsland en Tsjechië geweest”. Dat vele reizen is volgens hem wel iets waar je tegen moet kunnen, wanneer je als Field Service Engineer aan de slag wilt. “Soms moet je voor een dag naar Duitsland, dat zijn behoorlijke ritten. Hetzelfde geldt voor vliegen. Ik vind dat helemaal niet erg, maar ik kan me voorstellen dat het vermoeiend kan zijn als je dat niet leuk vindt”.

Naast het reizen, werk je ook aan je technische skills. “Er zijn mogelijkheden genoeg om je te ontwikkelen. Ik werk nu veel met magneettechniek, wat voor mij eerder nog onbekend terrein was. Om maar even een voorbeeld te noemen.” Werken aan technische vraagstukken op veel verschillende plekken, hoort overduidelijk bij deze job. Maar waarom Blue Fielders? “Het voelt als een familie. Bij Blue Fielders word ik gezien. Er is aandacht voor mijn interesses en ambities, eigenlijk alles kan bij Blue Fielders. Dat merkte ik al tijdens het eerste gesprek met Broos. En laten we vooral de leuke uitjes niet vergeten. De skitrip en de barbecue, ik heb er weer zin in!”. De gouden tip voor Field Service Engineers in de dop? “Gewoon bij Broos aankloppen.”

OOK BLUE FIELDER WORDEN?

Heeft het verhaal van Sem jou geïnspireerd en denk je ‘dit wil ik ook’? Laat van je horen! Wij gaan graag met je in gesprek.

Cases-form
Broos Kerssemakers managing director Blue Fielders