Skip to main content

ROGER HOEVELER

“Dat ‘kijkje in de keuken’ helpt je te ontdekken wat wel en niet bij je past.”

Software Engineer bij Blue Fielders

Blue Fielder van het eerste uur

Roger Hoeveler, software engineer in hart en nieren, deelt waarom hij al acht jaar voor Blue Fielders kiest. Zijn professionele reis begon in de industriële automatisering bij een groot industrie-installateur. Na een leidinggevende functie op een engineeringafdeling, koos hij in 2015 voor de overstap naar Blue Fielders. “Ik heb de hele ontwikkeling van het bedrijf meegemaakt, van start tot waar we nu staan”, aldus Roger.

Echt aandacht voor de mens

“Wat Blue Fielders echt uniek maakt? Het familiegevoel en de betrokkenheid van Broos (managing director Blue Fielders). Dat is precies waarom ik, na al die jaren, nog steeds voor Blue Fielders kies. Het draait écht om de mens. Dat blijkt uit verschillende dingen. Om te beginnen bij het regelmatige contact dat ik heb met Broos, om even bij te praten over hoe het gaat. Blue Fielders groeit, maar niet buitenproportioneel. Daardoor blijven de lijnen kort en blijft er aandacht voor het welzijn en de wensen van de medewerkers.”

“Daarnaast wordt er genoeg leuks georganiseerd: een jaarlijkse skitrip, zomerbarbecue, kerstdiner en genoeg spontane borrels. Wat niet alleen zorgt voor een leuke tijd, maar ook de onderlinge band versterkt. Deze initiatieven zorgen ervoor dat je je als medewerker én als persoon gewaardeerd voelt binnen het bedrijf. Voor mij betekent waardering namelijk meer dan alleen een financiële beloning.”

Uitdagende projecten wereldwijd

“De mogelijkheid om over de hele wereld te werken, maakt Blue Fielders – naast de cultuur – voor mij de perfecte werkplek. Ik breng ongeveer 90% van mijn tijd in het buitenland door. Dat is een bewuste keuze, maar gelukkig kan dat ook bij Blue Fielders. Elke dag op hetzelfde kantoor, dat werkt niet voor mij. De wereld zien, nieuwe mensen leren kennen en culturen ontdekken is voor mij een absolute must. En hier vind ik die combinatie met uitdagende engineering-projecten wereldwijd. Ik heb bijvoorbeeld anderhalf jaar in Toronto (Canada) gewerkt, waar ik als control engineer voor VanderLande – specialist in transportsystemen – meewerkte aan de installatie van een nieuw bagagesysteem op Toronto Airport.

Ik kan mijzelf breed ontwikkelen

Bij Blue Fielders staat mijn ontwikkeling nooit stil, zelfs na acht jaar niet. Werken bij Blue Fielders betekent werken voor (veel) verschillende bedrijven in diverse sectoren, waardoor mijn ontwikkeling breed en uitdagend blijft. Door mijn brede ervaring en kennis leer ik continu en blijf ik flexibel inzetbaar voor allerlei soorten projecten. Dat ‘kijkje in de keuken’ helpt je te ontdekken wat wel en niet bij je past, zonder dat je beperkt wordt door een contract bij één werkgever voor een specifieke functie.”

IETS VOOR JOU?

Als je een carrière ambieert waarin internationaal werken centraal staat, dan biedt Blue Fielders de ideale omgeving om je ambities waar te maken. Je krijgt de kans om je horizon te verbreden, waardevolle ervaring op te doen en te ontdekken wat wel en niet bij je past. Blue Fielders ondersteunt je groei en biedt de vrijheid om je eigen pad te kiezen.

Ook de mogelijkheden ontdekken, nieuwe uitdagingen aangaan en bouwen aan een succesvolle carrière in de wereld van software engineering? Choose Blue!

Cases-form
Broos Kerssemakers managing director Blue Fielders