Skip to main content

Bij ons staat de medewerker centraal! Zijn/haar loopbaan in combinatie met een hoge mate van plezier is waar het om draait. Wij streven ernaar om het iedere dag een beetje beter te doen om zo een maximale bijdrage te leveren in de loopbaan en het plezier van een Blue Fielder!

Hoe we dit doen? Daniël Hoogwerf (27 jaar), één van onze Blue Fielders vertelt zijn verhaal.

Even voorstellen…
‘Ik ben Daniël Hoogwerf, 27 jaar oud en inmiddels 1,5 jaar werkzaam bij GEA als software engineer via Blue Fielders.
Op dit moment ben ik bij GEA bezig om de software van een cruiseschip te veranderen. Later vandaag vlieg ik naar Frankrijk om dit te gaan laden en te testen.

Hoewel GEA een hele grote organisatie is, zijn wij met een relatief klein team. Mijn collega’s reizen liever niet, ik doe het wel heel graag dus past dit project erg goed bij mij! Vooral omdat het veelal korte trips zijn, kan ik het prima combineren met mijn privéleven.’

Boors (links) en Daniel (rechts) bij GEA

Technieken die ik heb gebruikt:

  • ‘Voor mijn huidige opdrachtgever werk ik met Siemens en Allen Bradley. De programmeer taal die ik momenteel gebruik is SCL.’

Waar ben je tot nu toe het meest trots op?
‘Dat is een inbedrijfstelling van een aantal grote koel – vriescellen geweest. In eerste instantie ging ik daar naartoe om de besturing te regelen. Iedere hal heeft zijn eigen temperatuur: van kamertemperatuur tot diepvries temperatuur. Echter heb ik uiteindelijk ook elektrotechnisch en mechanisch werk gedaan. Dat werd enorm gewaardeerd door mijn collega’s omdat we zo snel en goed tot het gewenste eindresultaat gekomen zijn.

Omdat wij het project zo goed en netjes opgeleverd hebben, is er extra werk uit voort gekomen. Mechanisch monteurs zijn daar nu bezig om een retro fit uit te voeren aan de koelinstallatie. Ook bij toekomstige nieuwbouw zal GEA wederom gevraagd worden om de inbedrijfstelling te organiseren. Super als een klant een grote voorkeur heeft om met GEA te werken en helemaal top dat ik daar aan mee heb kunnen helpen!’

Wat heb je geleerd?
Via Blue Fielders heb ik meerdere cursussen gevolgd bij onder andere Siemens en Rockwell, om mezelf verder te ontwikkelen als Software Engineer. Deze cursussen heb ik tijdens mijn periode bij GEA gevolgd en kon ik meteen gebruiken in de projecten die ik gedaan heb en nog steeds doe.

Hoewel iedereen altijd druk is, maakt Blue Fielders zich hard voor het volgen van opleidingen en cursussen. Van mijn Blue Fielders collega’s hoor ik steeds dezelfde reactie na het volgen van een cursus: “had ik dit maar eerder gedaan, super cursus!”

Wat maakt het uitgerekend een project voor een Blue Fielder?

‘Flexibiliteit is erg belangrijk, vooral in de marine wereld. Dit is wat iedere Blue Fielder heeft. Deze flexibiliteit is voor onze klant goed, maar ook voor mezelf. Ik wil een baan waar elke dag anders is en waar je iedere dag met nieuwe uitdagingen wordt geconfronteerd. Op die manier blijf ik me ontwikkelen en kan ik steeds meer toegevoegde waarde bieden.’

OOK BLUE FIELDER WORDEN?

We komen graag met je in contact. Laat je gegevens achter dan nemen we snel contact met je op.

Cases-form

Ben jij op zoek naar een Blue Fielder voor jouw project?

Neem contact op!