Skip to main content
Jos Schellingerhoudt

JOS SCHELLINGERHOUDT

“Ik ben het liefst zoveel mogelijk onderweg.”

Elektro Engineer bij Blue Fielders

De wereld verkennen

Maak kennis met Jos Schellingerhoudt, een relaxte techneut met bijna een decennium ervaring in de technische sector. Jos heeft een liefde voor techniek, maar wat hem echt drijft is de mogelijkheid om de wereld te verkennen terwijl hij aan technische projecten werkt. Jos, Elektro Engineer bij Blue Fielders, vertelt meer over zijn carrière en avonturen.

De perfecte combinatie van techniek en reizen

Jos begon zijn technische reis zo’n negen jaar geleden en heeft voornamelijk als Elektro Engineer gewerkt. Waarom hij voor een baan in dit vakgebied koos? Jos drukt het nuchter uit: “Als je een logisch denkvermogen hebt, kom je een heel eind in de techniek.” Hij heeft in de voedingsindustrie gewerkt en had een leuke tijd bij een bedrijf dat voedselverwerkings- en bakkerijmachines ontwikkelde. Toen de mogelijkheid om voor werk te reizen afnam, ging Jos op zoek naar een nieuwe uitdaging. Reizen is voor hem veel meer dan een hobby, het is een essentieel element van zijn leven. En dat bracht hem bij Blue Fielders, waar hij zijn passie voor techniek met reizen combineert. Hij heeft al in verschillende delen van Europa, Amerika en Canada gewerkt en hoopt in toekomstige projecten Afrika en Azië te verkennen.

Een van de meest positieve sollicitaties

Ongeveer een jaar geleden begon Jos zijn reis bij Blue Fielders, een avontuur dat hem tot op de dag van vandaag goed bevalt. Tijdens het sollicitatieproces werd hij bijzonder positief verrast door de oprechtheid en het enthousiasme van Gijs en Broos. “Het is een van de meest positieve sollicitaties geweest die ik ooit heb gehad”, herinnert hij zich. De nadruk op eerlijkheid en transparantie sprak Jos meteen aan.
“Ik kreeg direct een mooi aanbod met een vast contract en een serieus salaris,” legt hij uit. “Geen grote mooie verhalen, maar duidelijkheid. Je weet direct waar je aan toe bent en dat is fijn!”

Nog mogelijkheden én bestemmingen genoeg

Jos is momenteel bezig als ‘lead installation engineer’ bij een chipsfabrikant in Engeland. Hij vertelt, “De dozen met chips worden met behulp van robots op pallets gestapeld en vervolgens naar de vrachtwagens gebracht. Ik zorg er, samen met de site supervisor en programmeurs, voor dat alle machines naar behoren worden geïnstalleerd en dat de robots in alle transportbanden optimaal functioneren.” Terwijl hij bij dit bedrijf nog goed op zijn plek zit en voldoende doorgroeimogelijkheden ziet, fantaseert hij over toekomstige bestemmingen: “Over een jaar komt er mogelijk een project in Mexico, ik ben al aan het kijken of ik daar een paar maanden terecht kan.” Voor Jos is werken bij Blue Fielders niet alleen een carrière, maar ook een avontuur dat hem de wereld laat ontdekken.

IETS VOOR JOU?

Deel je dezelfde passie voor reizen en techniek als Jos? Bij Blue Fielders krijg je niet alleen een baan, maar ook de kans om de wereld te verkennen terwijl je aan uitdagende technische projecten werkt. Meer weten? Let’s meet!

Cases-form
Broos Kerssemakers managing director Blue Fielders