Skip to main content

Zelf aannemen of kiezen voor detachering?

Stel je eens voor: je werkt in een bloeiend technisch bedrijf dat voortdurend innoveert. De wereld van de techniek, boeiend en altijd in beweging, biedt jou onbegrensde mogelijkheden. Maar, met de groeiende complexiteit van projecten en in een sector die nooit stilstaat, sta je voor een uitdaging. Je merkt dat jouw team van technische professionals, hoe bekwaam ook, door een capaciteitsgebrek onder druk komt te staan.

Dat brengt je bij het volgende besluit. Ga je het gevecht aan om in een competitieve arbeidsmarkt zelf personeel te werven en aan te nemen? Of kies je voor een flexibele oplossing in de vorm van technische detachering? In dit artikel nemen we je mee in de voordelen van detachering, zodat je weloverwogen een besluit kunt nemen.

1. Tijdbesparend

Het vinden van goede professionals die bij jouw organisatie passen is – zeker in tijden van een krappe arbeidsmarkt – een tijdrovend proces. En niet alleen in de werving en selectie kost tijd. Ook de opzegtermijn en onboarding zorgen ervoor dat deze medewerker niet direct aan de slag kan. Een detacheringsbureau neemt dit proces voor jou uit handen en levert direct inzetbare professionals.

2. Minder risico’s

Je draagt de volledige verantwoordelijkheid voor werkgeversrisico’s wanneer je medewerkers zelf in dienst neemt. Een voordeel aan gedetacheerde collega’s is dat jij je geen zorgen hoeft te maken over arbeidscontracten, salarisadministratie, verzekeringen of andere personeelsgerelateerde verplichtingen. Dat verlicht de druk op jouw administratie.

3. Flexibiliteit

Op zoek naar gekwalificeerde professionals voor een specifiek project of tijdelijk capaciteitstekort? Met detacheren schaal je flexibel op én af, zonder langdurige verplichtingen. Geen gedoe met onder- of overbezetting of de kosten van vaste contracten. Zo blijft jouw organisatie wendbaar en behoud je de vrijheid om snel op veranderende omstandigheden te reageren.

4. Ervaring en expertise

Gedetacheerde professionals werken voor meer dan één werkgever, en doen daardoor snel en veel waardevolle ervaring op. Je bent verzekerd van de juiste expertise die naadloos aansluit op jouw vraag. En er is meer: een detacheringsbureau voorziet in essentiële trainingen. Hierdoor haal jij een vakexpert in huis die volledig up to date is, zonder enige investeringen in kosten of tijd vanuit jouw kant.

Ook een ervaren engineer voor jouw project?

Choose Blue! Blue Fielders begeleidt en ondersteunt bedrijven bij vraagstukken rondom de installatie, ingebruikname en het service & onderhoud van complexe machines en systemen wereldwijd. We zijn betrokken, altijd aanspreekbaar en onze deur staat letterlijk voor je open. Want wij vinden het belangrijk dat je weet wat je mag verwachten als je een echte Blue Fielder in huis haalt. Bekijk ons aanbod of neem contact op voor kop koffie en een goed gesprek.

SAMENWERKEN?

Neem contact met ons op om te bespreken hoe onze ervaren engineers jou de ondersteuning bieden die jij nodig hebt.

Cases-form
Broos Kerssemakers managing director Blue Fielders