Skip to main content

THIJS VAN TIEL

“Ik word uitgedaagd om uit mijn comfortzone te stappen en nieuwe dingen te proberen.”

Field Service Engineer bij Blue Fielders

Thijs verlegt zijn grens in Boekarest

Thijs van Tiel, Field Service Engineer bij Blue Fielders, verliest de details niet uit het oog. Hij werkt momenteel bij CSi Palletising, een bedrijf dat palletizers maakt voor allerlei producten, zoals chips, frisdrank en medicijnen. Thijs vertelt meer over zijn werk in Boekarest en alles wat hij in de afgelopen maanden geleerd heeft.

Van lege hal naar volledige palletiseerarea

Thijs is momenteel bezig met een project in Boekarest, Roemenië, waar hij tot eind maart blijft. Thijs vertelt: “Ik werk hier aan een palletiseerarea, waar uiteindelijk zeven robots met elk vier pick points en vier endpoints producten van banden afpakken en op pallets stapelen. Het is een uitdagend en interessant project, omdat ik veel moet leren over de machines en het systeem. Het is leuk om te zien hoe groot de machines uiteindelijk worden, want dat is niet altijd goed inschatten vanaf een 3D-tekening. Daarom heb ik veel aan voorbereidend werk gedaan, zoals het inlezen van de specificaties van de klant en het bekijken van de documenten van het project. Verder moet je goed kunnen organiseren en prioriteren, want je moet rekening houden met de ruimte, de tijd en de wensen van de klant.”

Oog voor detail

“Voor dit project is het enorm belangrijk dat je details niet uit het oog verliest”, aldus Thijs. “Je moet goed kunnen meten en controleren, want soms kloppen de maten op de tekening niet met de werkelijkheid. Gelukkig kan ik altijd schakelen met mijn collega’s in Nederland als ik vragen heb of wanneer er problemen zijn die ik niet zelf kan oplossen. Het is fijn om te weten dat je altijd op ondersteuning van je collega’s in Nederland kunt rekenen. Ook wanneer je niet helemaal op je plek zit, denkt Blue Fielders thuis mee en helpen ze met zoeken naar iets wat beter bij je past.”

Grensoverschrijdend leiderschap

Naast het realiseren van de palletiseerarea, heeft Thijs bij CSi een leidinggevende rol. Hierbij stuurt hij de lokale medewerkers aan en fungeert hij als kennisdrager van de machines. “Die rol is compleet nieuw voor mij, maar ik vind het tof dat ik het vertrouwen krijg om dit op te pakken. Je moet goed kunnen communiceren en samenwerken met verschillende mensen en partijen. Soms gaat dat op handen en voeten, met gebaren of met behulp van Google Translate. Niet iedereen spreekt natuurlijk altijd even goed Engels, maar dat maakt het leidinggeven hier juist een leuke uitdaging.”
Thijs is dan ook niet bang voor een challenge. “Ik ontdek graag nieuwe dingen en vind het leuk om mijn kennis te delen met anderen. Ik heb van deze job enorm veel geleerd, met name over machines en het systeem, maar ook op het gebied van leidinggeven aan een groep mensen met verschillende talen en achtergronden. Je leert hier niet alleen op professioneel gebied veel, maar ook zeker op persoonlijk vlak.”

More than a job

Thijs is een relaxte engineer met een passie voor techniek en reizen. “Ik vind het leuk om technisch bezig te zijn en tegelijkertijd een hoop te leren, zowel professioneel als persoonlijk”, vertelt hij. “Blue Fielders daagt je uit om constant uit je comfortzone te stappen en nieuwe dingen te proberen. Eén van de dingen die ik zelf bijvoorbeeld leuk vind, is om de bekende restaurants in het buitenland over te slaan en ergens in een onbekend straatje te gaan eten. Doordat je bij Blue Fielders de ruimte krijgt om je grenzen te verleggen is mijn werk nooit saai: een baan waarbij je vijf dagen per week op dezelfde plek staat zou niks voor mij zijn.”

OOK BLUE FIELDER WORDEN?

Ben jij net als Thijs een typische Blue Fielder? Durf jij de uitdaging aan om uit jouw comfortzone te stappen en nieuwe dingen te proberen? Choose Blue! Blue Fielders ondersteunt je groei en biedt de vrijheid om je eigen pad te kiezen. Broos vertelt je graag meer over wat Blue Fielders voor jou kan betekenen.

Cases-form
Broos Kerssemakers managing director Blue Fielders