Skip to main content

Bij ons staat de medewerker centraal! Zijn/haar loopbaan in combinatie met een hoge mate van plezier is waar het om draait. Wij streven ernaar om het iedere dag een beetje beter te doen om zo een maximale bijdrage te leveren in de loopbaan en het plezier van een Blue Fielder!

Hoe we dit doen? Hendrik Verhees (24 jaar), één van onze Blue Fielders vertelt zijn verhaal.

Even voorstellen…
‘Ik ben met mijn 24 jaar één van de jongste Blue Fielders. Ik ben opgegroeid in een gezin van ingenieurs (vader en 2 van mijn 3 broers zijn ingenieur). Wellicht was dit ook de stimulans voor mij om zelf industrieel Ingenieur Elektromechanica te gaan studeren. Toen ik in 2016 afstudeerde aan de KU Leuven ben ik direct bij ASML gaan werken. Na 2 jaar dienst ging ik dankzij enkele (minder prettige) ervaringen met mijn detacheringsbureau op zoek naar een nieuwe uitdaging. Toen Sander Korten mij over Blue Fielders vertelde was ik eerst niet super enthousiast. Ik had mij voorgenomen om nooit meer voor een detacheringsbureau te werken omdat ik het idee had dat “ze allemaal hetzelfde zijn”.

Hendrik aan het werk bij Blue Fielders

‘Uiteindelijk, na een paar aangename gesprekken met zowel Jochen als Broos én door de positieve verhalen van Sander, besloot ik om exact 1 jaar geleden over te stappen naar Blue Fielders.

Iets waar ik nog geen moment spijt van heb gehad!

De eerste periode bij Blue Fielders heb ik voor CPS gewerkt, een bedrijf dat verpakkingsmachines maakt. Hier was ik Field Service Monteur samen met mijn collega Blue Fielder John. Na het aangeven bij Jochen/Broos dat ik graag een meer uitdagendere rol zou willen vervullen ben ik terecht gekomen bij Vekoma. Hier ben ik aan de slag gegaan vanaf 1 april als Sustaining Development Engineer. Vekoma is één van de marktleiders in het bouwen en ontwikkelen van pretpark attracties. De job die ik hier heb is een ideale combinatie tussen denken en doen. Samen met mijn collega Koen gaan wij proactief op zoek naar verbeteringen die de levensduur van onze attracties ten goede komen. Dit houdt in dat we dagelijks bezig zijn met het zoeken van nieuwe materialen, het bedenken en uitwerken van testopstellingen én het testen van de materialen in een gecontroleerde omgeving of effectief op een bestaande rollercoaster.’

Voldoet Blue Fielders aan jouw verwachtingen?
‘Ik heb nog nooit zo een interessante/uitdagende job gehad als die ik nu heb. Voor ik naar Blue Fielders kwam wist ik ongeveer wat ik wilde doen: deels met mijn handen bezig zijn en deels mijn 4 jaar universiteit kennis gebruiken achter een bureau. Ik dacht lang dat dit soort job niet bestond, totdat Blue Fielders mijn huidige job als Sustaining Development Engineer voorstelde. Buiten dat ze voor mij een goede functie hebben gevonden vind ik het ook gewoon een fijne club!’

Waar ligt jouw passie zowel werk als privé?
‘In mijn werk vind ik het heel belangrijk dat ik uitgedaagd word en dat ik elke dag blijf bijleren. Continu bezig zijn met techniek en innovatie houdt mij scherp.

Daarnaast ligt mijn passie in mijn privé leven vooral bij volleyballen. Ik speel al 15 jaar bij Volleybal Club Pelt en door de goede resultaten van vorig seizoen spelen we dit jaar een reeks hoger.’

Wat maakt Blue Fielders uniek?
‘Het geen wat Blue Fielders uniek maakt is dat ze heel veel waarde hechten aan het vormen van een gezellige en gevestigde groep. Omdat Blue Fielders’ werknemers over heel het land/wereld werken, is het niet vanzelfsprekend dat ieder elkaar ook kent. Door elke maand wel een borrel of een BBQ, etc. te organiseren ontstaat er toch een mooie groep waar iedereen elkaar kent. Buiten dit zijn Broos en Jochen continu actief bezig met het opzoeken van de collega’s bij de verschillende opdrachtgevers. Dit is zeker niet vanzelfsprekend!’

De jaarlijkse skireis is natuurlijk de kers op de taart. Met een pot bier in de hand en een aantal jagermeisters in de maag worden pas echte banden gesmeed…

Dit draagt allemaal bij aan het feit dat alles heel laagdrempelig is. Het melden van een probleem of het stellen van een vraag gebeurt niet via een mail die begint met ”Beste Jochen en Broos, …” maar gewoon snel en kort via een berichtje op WhatsApp.’

OOK BLUE FIELDER WORDEN?

We komen graag met je in contact. Laat je gegevens achter dan nemen we snel contact met je op.

Cases-form

Ben jij op zoek naar een Blue Fielder voor jouw project?

Neem contact op!