Menu

Junior Software Commissioning Engineer

Handling Systems

Blue Fielders is een ambitieuze club met jarenlange ervaring. Wij willen ‘best in class’ zijn in het oplossen van internationale uitdagingen in de technische machinebouw, onderhoud en service van toonaangevende opdrachtgevers. De installatie, ingebruikname en het service & onderhoud van complexe machines en systemen wereldwijd is het enerverende speelveld van Blue Fielders. Waar ter wereld deze projecten zich ook bevinden, onze field service engineers gaan daa aan de slag. Blue Fielders werkt voor internationale opdrachtgevers in de (hightech) machinebouw- & industrie.  Aangenaam, wij zijn Blue Fielders!

Functieomschrijving

Als Junior Software Commissioning Engineer ben je medeverantwoordelijk voor de inbedrijfstelling van systemen bij klanten. Deze klanten zijn wereldwijd gevestigd, en je reist dan ook 60% tot 75% van je tijd. In Nederland leg je de eerste hand aan het project qua ontwerp en engineering. Naast het configureren van low level controls software kan het configureren van SCADA en klantspecifieke software tot de werkzaamheden behoren. Daarna ga je naar de klant waar je het systeem in bedrijf stelt. Dit houdt in het controleren van de bekabeling, het afregelen van alle componenten, het tot stand brengen van interfaces met randapparatuur zoals scanners, het tunen van de door jou ge-engineerde softwareconfiguratie en het in de lucht brengen van klantspecifieke software. Hierbij werk je samen met alle partijen op site. Het uitvoeren van deeltesten en het slagen van de Site Acceptance Test is voor een groot deel jouw verantwoordelijkheid.

Gewenste opleiding en ervaring

  • HBO opleiding richting Industriële Automatisering, Mechatronica, Elektrotechniek of Besturingstechniek.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Interesse in industriële automatisering en besturingshardware zoals veldbussen en sensoren, inclusief profinet, profibus en/of Siemens S7. 
  • Bereid om veel (60-75%) in het buitenland te verblijven.

Wij bieden
Een meer dan marktconforme beloning natuurlijk, waarin deling in het projectresultaat altijd bespreekbaar is. Uitdagende projecten van gerenommeerde opdrachtgevers in alle hoeken van de wereld. Een team van collega professionals waarop je kunt terugvallen. En goede opleidingsmogelijkheden. Regelen we allemaal voor je! In de uitdagende en verantwoordelijke functie van Junior Software Commissioning Engineer krijg je de kans een belangrijke bijdrage te leveren aan de groei én winstgevendheid van onze opdrachtgever. Wij bieden een fulltime positie in een informele en professionele werkomgeving met veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. 

Contactpersoon:  
Jochen Knoops
jochen.knoops@bluefielders.nl
+31(0)6 186 35 889


Wilt u meer informatie? Klik dan hier