Menu

Interview Blue Fielder Sander Korten

30 september 2015

Aan wie kan je het beste vragen wat het is om een Blue Fielder te zijn? Juist, een Blue Fielder zelf! We spraken met Sander, 26 jaar en Blue Fielder vanaf 1 oktober 2015.

Hij is geboren en getogen in Weert, maar als echte globetrotter was het voor hem al vroeg duidelijk dat hij daar niet zou blijven.

“Ik woon nu inmiddels in Eindhoven. Je zou zeggen, op zich nog naast de deur van Weert, maar hier heb ik verschillende redenen voor. Werk, vrienden, maar ook zeker de toffe dingen die de stad Eindhoven biedt. Denk bijvoorbeeld aan de opkomende micro breweries, Strijp-S en natuurlijk Brainport!”

Brainport, mooi bruggetje om het over werk te hebben. Vertel eens iets over je achtergrond.

Begonnen in Eindhoven met de opleiding Werktuigbouwkunde. Doordat ik in leerjaar twee alleen theoretische vakken had en geen projecten deed miste ik praktische inzichten/toepassingen. Om deze reden maakte ik de switch naar de opleiding Industrieel Ontwerpen aan de TU in Delft.”

Je bent dus een slimme jongen die vooral houdt van de praktische aanpak. Heb je dit wel gevonden bij de TU in Delft?

“Op advies van docenten en mentoren ben ik deze diepgang zelf gaan opzoeken in projecten en de minor zeiljachtenbouw. Dit beviel zo goed dat ik er na mijn bachelor voor heb gekozen zo veel mogelijk zelf de diepgang op te zoeken met projecten. Ik heb mijn master nu in de pocket en gewerkt aan gave projecten voor onder andere ESA en Unilever. Maar ook als zelfstandige heb ik tijdens mijn master veel projecten mogen doen voor allerlei grote festivals, zoals Lowlands, Pinkpop, Mysteryland, Tomorrowland, voetbalwedstrijden en concertzalen zoals Ziggodome.”

Dat klinkt alsof je het allemaal voor elkaar had. Interessante studie, ervaring op grote evenementen… Uitzicht op een baan wellicht?

“Het zag er zeker positief uit voor me. Maar mijn globetrotterhart klopte nog steeds en daar moest ik ook naar luisteren. Reizen is mijn grootste hobby en dat zou ik heel graag willen combineren met werk. Over reizen gesproken: na mijn studie ben ik voor vijf maanden vertrokken naar Zuid-Azië. Veel mogen ervaren en veel over mijzelf geleerd. Hierdoor was voor mij duidelijk wat ik wilde doen: ik wil praktische ervaring opdoen in het vakgebied waarvoor ik heb gestudeerd en hiervoor veel reizen.”

En, is je dat gelukt?

“Ja! In september 2014 ben ik gestart bij Geelen Counterflow als internationaal field service engineer. Voor dit bedrijf heb ik veel mogen reizen en enorm veel praktische ervaring opgedaan. Hands-on trouble shooten zeg maar. En dat was gaaf! Je gaat niet weg voordat álles werkt en de klant het vertrouwen heeft dat hij zelf overweg kan met de machine. Wanneer je hulp niet meer nodig is, stap je weer in het vliegtuig en begint de voorbereiding voor de volgende klant.”

Die volgende klant is dus voor Blue Fielders. Waarom heb je juist voor Blue Fielders gekozen?

“Een sterk internationaal netwerk en de bedrijfsmentaliteit spraken me aan en ik had een goede klik met de eigenaar Jochen Knoops. Daarnaast werkt Blue Fielders op detacheringsbasis, wat voor mij precies is waar ik naar opzoek ben. Ik kan bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken nemen.”

Je eerste klus vanuit Blue Fielders is als internationaal Software Commissioning Engineer bij Vanderlande Industries. Waarom hebben zij juist voor jou, een Blue Fielder, gekozen denk je?

“Ik ben daar goed geïntroduceerd door Blue Fielders. Duidelijk neergezet zoals ik ben. Vanderlande Industries gaf aan te geloven in mijn hands-on mentaliteit. Ze waren op zoek naar iemand die snel leert, de technische achtergrond heeft, van reizen houdt en uiteindelijk ook de know how heeft om stappen te kunnen maken in de organisatie. Dat ben ik!”

Je start 1 oktober. Wat ga je in de tussentijd doen?

“Het komt misschien onverwachts, maar ik ga even op reis, naar Nepal. Het enige dat ik nu zeker weet is dat ik de Himalaya in ga en vrijwilligerswerk ga doen. Het mooie gebied dus in en de lokale economie steunen, maar dus ook mijn fysieke bijdrage leveren om het zwaar getroffen gebied weer op te knappen.”

Een leuke clichévraag ter afsluiting: hoe zie je jezelf over 10 jaar?

“Geen idee. En dat vind ik eigenlijk ook erg leuk. Ik zie teveel paden voor me die ik nog zou kunnen bewandelen. Ik hoop in ieder geval dat ik dan de afgelopen tien jaar gave projecten heb mogen doen, voor verschillende bedrijven in verschillende landen. Ik hoop dat ik vanuit de ervaringen die ik daarbij als Internationaal Field Service Engineer heb opgedaan ooit een bijdrage kan leveren aan het ontwikkelen van nieuwe producten.”

 

Meer weten over hoe het is om een Blue Fielder te zijn? Neem gerust contact met ons op of kom eens op de koffie!