Menu

Interview Blue Fielder Bastiaan Kerkhoff

21 januari 2016

Steeds vaker weten getalenteerde Field Service Engineers de weg te vinden naar Blue Fielders. Maar waarom kiezen ze juist voor Blue Fielders? We vroegen het aan Bastiaan Kerkhoff, 43 jaar en Blue Fielder sinds twee weken.

Zo, Bastiaan, je hebt al een aantal jaar werkervaring en een mooie carrière achter de rug. Wat heb je precies gedaan voordat je bij Blue Fielders terechtkwam?

“Ik heb mijn ondernemersdiploma elektro detaillist gehaald en inmiddels werk ik al 23 jaar met plezier in de techniek. Ik houd van uitdagingen, maar had na deze opleiding geen behoefte om voor mezelf te beginnen. Daarom ben ik begonnen bij één van mijn stageadressen. Deze firma maakte regelkasten en tevens zwembad- en waterzuiveringinstallaties.

Na 3 jaar werd ik uitgeleend aan een machinefabriek, waar ik uiteindelijk 17 jaar werkte. Dat deed ik met veel plezier en ik vond daar ook de uitdaging waar ik naar op zoek was. Ik startte als elektromonteur en heb me opgewerkt tot servicemonteur. Hier kon ik mijn ei kwijt, zowel op elektrisch, mechanisch, software als procesmatig gebied. En, niet geheel onbelangrijk, reizen naar alle hoeken van de wereld behoorde tot de dagelijkse werkzaamheden.

Maar na een tijd was de uitdaging er niet meer en ben ik bij een offshore bedrijf gaan werken. Met een leuke opdracht om universitair technisch opgeleiden van de TU Delft praktische vaardigheden bij te brengen. Een heel andere kant van het vak, maar tegelijk ook weer uitdagend. En hartstikke leuk. Daarnaast verzorgde ik hier ook kant en klare hardware- en softwarepakketten. Helaas groeide het bedrijf zo hard dat er na 3 jaar steeds meer uitdagingen verdwenen en alleen nog de hardwarekant en het begeleiden overbleef. Daarom heb ik de keuze gemaakt om hier te stoppen en voor iets anders te gaan. Dat was het punt dat Blue Fielders op mijn pad kwam.”

Waarom heb je op dat moment juist voor Blue Fielders gekozen?

“Ik vond bij Blue Fielders een nieuwe uitdaging als Senior Assembly Team Leader, iets dat mij persoonlijk erg aansprak en aansluit bij mijn werkervaring en toekomstplannen daarin. Ik krijg bij Blue Fielders de mogelijkheid me zowel in de techniek als in het didactische aspect uit te leven.

Uiteraard is naast het technische aspect de professionaliteit zeer zeker ook een belangrijk ingrediënt voor succes. Door intensieve samenwerking en training van het Blue Fielders team kunnen we de klant nog beter bedienen in de toekomst en hen van een hoogwaardige service voorzien.”

Je bent net twee weken aan de slag voor Blue Fielders en hebt een duidelijk beeld van je toekomstige carrière. Waar zie je jezelf over 5 jaar?

“Voor nu wil ik me zo goed mogelijk inwerken, aangezien ik pas 2 weken bezig ben, om goed beslagen ten ijs te komen. In de toekomst wil ik doorgroeien, om naast een zeer tevreden klant, er ook voor te zorgen dat er nog meer Blue Fielders aan het werk gaan bij opdrachtgevers en een echt team te vormen. Uiteindelijk is mijn doel om een waardevolle specialist te worden, die overal inzetbaar is.”


Meer weten over hoe het is om een Blue Fielder te zijn? Neem gerust contact met ons op of kom eens op de koffie.