Menu

Blue Fielders interview Roy Roosen

Om topprestaties in field service en maintenance engineering neer te zetten, zijn er twee zaken belangrijk bij Blue Fielders: specialisatie in je vakgebied en de beschikking hebben over een team van topspelers. Om dat tweede te bewerkstelligen participeert GGD Investments in Blue Fielders. We spraken met Roy Roosen, oprichter en eigenaar van GGD Investments.

Kun je als eerste vertellen wie je bent en wat je doet?
“Vanaf 2009 run ik met mijn zakenpartner Luuk Jeuken GGD Investments. Een investeringsfonds dat investeert in bedrijven, altijd gebaseerd op kennisgedreven dienstverlening. Bij deze bedrijfsparticipaties kun je denken aan consultancy, engineering en sourcings vraagstukken. We zijn vooral actief voor organisaties binnen de dienstverlening en deze ondersteunen we met een ‘shared service concept’ waarin de participaties ontzorgd worden op financieel, ICT, juridisch en fiscaal gebied.

GGD Investments: een naam met een knipoog... GGD staat voor Grote Gele Deur. In onze studententijd woonden Luuk en ik samen in een studentenhuis en deze had een opvallende grote gele deur. Daar hebben we de naam van afgeleid.


Een investeringsfonds dus. Wat is jouw relatie met Blue Fielders dan precies?
“Wij kennen Jochen, oprichter van Blue Fielders, al heel lang. Hij was al werkzaam binnen ons vorige bedrijf TMC en is daarna, samen met ons, gestart als ondernemer bij Mettom Payrolling, ook een van onze participaties. Jochen heeft altijd aangegeven dat zijn hart ook ligt binnen de internationale service engineering. Eén en één was voor ons snel twee: na 2 jaar succesvol te hebben samengewerkt bij Mettom Payrolling zijn we gestart met de nieuwe club Blue Fielders.

Nu adviseren we Blue Fielders bij de bedrijfsprocessen, ondersteunen op financieel, juridisch en fiscaal vlak en geven een hand in de rug. Daardoor kan Blue Fielders de dingen doen waar zij goed in zijn.”

Hoe zou jij, in je eigen woorden, omschrijven wat Blue Fielders doet?
“Blue Fielders is dé specialist op het gebied van internationale field service en maintenance engineering in de (high tech) machinebouw- en industrie. Een jonge enthousiaste club die met hun team een zeer breed kennisnetwerk vormen. Een club van engineers die elkaar weet te vinden, ook als ze aan de andere kant van de wereld voor (technische) uitdagingen staan! Een Blue Fielder werkt bij de mooiste verschillende klanten. Om jaloers op te zijn, eerlijk gezegd.”

Wat is volgens jou de meerwaarde van een bedrijf als Blue Fielders?
“Een Original Equipment Manufacturer, een bedrijf dat een origineel product fabriceert, heeft altijd één machine of één specialisme. Als Field Service Engineer bij dat bedrijf zul je dan op enig moment alle ins en outs van die machine en/of het bedrijf kennen. Zoek je als Engineer de afwisseling in zowel de techniek als ook de diversiteit aan opdrachtgevers, dan is Blue Fielders de partij waarbij je dan op het hoogste niveau bij de mooiste klanten service en maintenance engineering kunt uitvoeren. Internationaal, want Blue Fielders reizen de hele wereld over. Bovendien werk je met een team van vakidioten die allemaal hetzelfde vakgebied mooi en uitdagend vinden.

Voor een opdrachtgever is het ideaal om met Blue Fielders in zee te gaan, vooral vanwege het hoge kennisgehalte in het team en de vakbekwaamheid. Het is ook echt een team waar je als opdrachtgever mee te maken hebt. Niet zozeer op de werkvloer, maar achter de persoon die daar vanuit Blue Fielders werkt. En dat vind ik mooi.”

Heb jij Blue Fielders zien veranderen het afgelopen jaar?
“Zeker! Vanuit een startend bedrijf naar een hecht team van professionele medewerkers, die dag in dag uit bezig zijn met het bouwen van een mooie specialistische club.”

Een goede start. Hoe zie jij dan de toekomst van Blue Fielders?
“Ik denk dat binnen nu en 5 jaar iedereen binnen de service en maintenance engineering weet wie Blue Fielders is. En dat het de partij is die door bedrijven wordt benaderd om internationale service en maintenance vraagstukken op te lossen. Je kunt dan niet meer om Blue Fielders heen. Ze hebben nu al bestaansrecht opgebouwd, dat ze in de komende jaren nog meer gaan bewijzen.”

Meer weten over Roy of GGD Investments? Neem eens een kijkje op www.ggdinvestments.nl
Of wat meer weten over Blue Fielders? Dat kan ook: mail naar info@bluefielders.nl